RAVNE STREHE

Izvajalec ravnih streh z večletnimi izkušnjami

NAŠE STORITVE

Spoznajte ravne strehe

Novodobni materiali za ravne strehe so zelo trpežni – folije debeline 1,5 mm in več, proizvajalcev Sika, Bauder,…,itd. so danes izredno kvalitetne ter odporne na velike temperaturne razlike, UV žarčenje ter prehitro staranja zaradi fizikalnih in kemijskih vplivov (kisel dež, nasutja prodca, hoja,…).

Prav tako so današnji izvajalci ravne strehe primerno opremljeni in obvladajo izvedbo. Klemaks gradnje je med prvimi v Sloveniji začelo z gradnjami ravnih streh. Imamo večletne izkušnje.

Ravna streha zagotavlja večletno garancijo, Klemaks spada v vrh kakovostnih izvajalcev. Sanacije teras in streh položenih s keramiko je stalnica pri našem delu.

Na strehi je možna izvedba svetlobnih kupol, raznih odtokov in prebojev, dimnikov in drugih strešnih detajlov.

Pri ravnih strehah se priporoča naklon dva odstotka zaradi odtekanja vode. Voda lahko v manjši meri zastaja na strehi do pet odstotkov naklona.

Prednosti ravnih streh

Prednosti ravne strehe pred klasičnimi so tudi v maksimalni prostorski izkoriščenosti, saj ravna streha omogoča izrabo tako notranjosti – prostornost najvišje etaže bivalnega prostora, kot tudi zunanjosti – ravno streho je moč ozeleniti. Odpadejo poševnine mansarde in izdelava ostrešja ni potrebna.

Ravna streha omogoča pridobitev prostora za počitek, sončenje pa tudi za rekreacijo.  Uživanje v razgledu in miru na ravni strehi bo spremenilo vaš vsakdanjik. Omislite si lahko tudi ekstenzivna ali celo intenzivno ozelenitev, ki bo spremenila vašo streho v manjši park.

Cenovno je takšna streha ugodnejša za vrednost dragega ostrešje. Pustimo pa si tudi možnost postavitve še ene etaže na ravno streho. 

POGOSTA VPRAŠANJA

Cena je eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri izdelavi ravne strehe. Posplošimo lahko, da je najcenejša preprosta ravna streha, ki je ne bomo uporabljali, v sredini je pohodna ravna streha, najvišja pa je cena za izdelavo zelene strehe. “Šparanja” pri materialih in usposobljenih delavcev ne priporočamo, saj bo strošek kasnejše sanacije visok.

Na strehi je možna izvedba svetlobnih kupol, raznih odtokov in prebojev, dimnikov in drugih strešnih detajlov.

PVC strešna folija služi hidroizolaciji. Naša izbira folij je odporna proti staranju, koreninam in ognju ter je elastična z izjemno trdoto in stabilnostjo. Polaganje folije je zaradi velikih trakov izredno hitro.

Hidroizolacija varuje pred dežjem, snegom in drugim vdiranjem vlage. Cena hidroizolacije je približno od 20 do 30 € na kvadratni meter. 

Običajno ravno streho izoliramo s posebnim XPS materialom – pogovorno sitrodur, ki je skrbno izbran, da ne vpije vode in nudi ustrezno tlačno trdnost (da vzdrži pritiske).

Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Naložbo vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.