ODSTRANITEV AZBESTNIH PLOŠČ

Poskrbite za svoje zdravje in se odločite za odvoz azbestnih plošč

NAŠE STORITVE

Odstranjevanje azbestnih plošč

V podjetju Klemaks Gradnje d.o.o. poskrbimo za uspešno odstranjevanje starih azbetnih ploš. poskrbimo za odvoz in pravilno skladiščenje.

Azbest je ime šestih naravnih silikatnih mineralov. Tem je skupno, da gre za naravna mineralna vlakna, katera so odporna na kisline, visoko temperaturo in lužila. Zaradi navedenih lastnosti so ga v preteklosti uporabljali v industriji in predvsem gradbeništvu.

Problem nastane pri vdihovanju azbestnih vlaken, katere povzročajo hude bolezni ( maligni pljučni rak, mezoteliom, azbestoza). Zaradi tega je Evropska unija prepovedala kakršno koli uporabo azbesta in s tem tudi njegovo pridobivanje bodisi proizvodnjo.

Zakaj odstraniti azbestne plošče?

Azbestne plošče je potrebno odstraniti zaradi negativnih posledic, zdravstvenih težav.

Azbest, ki se nahaja v naših domovih/zgradbah postane nevaren, saj sam material dotraja, se poškoduje ali pa se celo zaradi nepravilnega ravnanja začnejo azbestna vlakna sproščati v zrak.

Nevarni izdelki so predvsem tisti, kateri se drobijo ali spreminjajo v prah in jih vdihavamo. V primeru, da pridejo v pljuča, lahko povzročijo razne nevarne bolezni.

Odvoz azbestnih plošč - azbestnih odpadkov

Izdelki kateri spadajo v azbest so:

  • salonitne plošče,
  • azbestno-cementna kritina,
  • azbest-cementne vodovodna omrežja,
  • toplotna izolacija,
  • izolacija na jeklenih gradbenih okvirjih,
  • ventilacijske cevi itd.

 

V zbirne centre je možno brezplačno pripeljati le manjše količine azbestnih odpadkov (to pomeni ena evropaleta do višine pol metra).

Za sprejem azbestni plošč med odpadke morajo te biti ovite v neprepustno folijo ali biti  pripravljene na paleti.

Pri pakiranju oziroma ovijanju azbestnih odpadkov je potrebno uporabljati vreče iz tkanin umetne snovi ali celo polietilensko folijo, katera je debela najmanj 0,4 mm.

POGOSTA VPRAŠANJA

Da dosežemo tono potrebujemo približno 60 azbestnih plošč. Teža enojne plošče je približno 17 kg.

Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Naložbo vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.