Search
Close this search box.

NAŠE STORITVE

Pri krovsko – kleparskih delih imamo več kot 13 letne izkušnje.

NAŠE STORITVE

Sedanjost in prihodnost - ravne in zelene strehe

Naše podjetje DRUŽINSKO PODJETJE  KLEMAKS GRADNJE d.o.o. je specializirano za ravne in zelene strehe, ki so danes prisotne pri večini novogradenj.  Novogradnje so ponavadi primerno oblikovane in naravnane energetsko varčno in trajnostno.  Prav takšno pa je danes tudi prostorsko načrtovanje.

Trajnostni razvoj urbanih središč in naselij je stalnica, ki ponuja tudi možnost izkoriščanja prostora na zgradbah. Ne gre samo za vedno večjo popularnost zelenih streh, temveč tudi za zakonsko podporo tovrstnim projektom ter subvencioniranje, ki je zakonsko določeno. Gre za nadomeščanje izgubljenega prostora-zelenih površin z urbanizacijo.

V razvitih gospodarstvih – kot je n.pr. nemško –  pospešujejo ozelenitev ravnih streh že od 1998 leta zaradi naraščajočih okoljskih problemov.  Predvsem v večjih mestih (Amerika) se tega zavedajo ter pospešujejo ozelenjevanje s subvencijami iz mestnih sredstev. Vsaka, še tako majhna zelena streha, prispeva k ohranjanju ekosistema ter izboljšavi zraka ter v veliki meri odpravljajo vizualno degradacijo prostora.

Zato je zaželjeno, da se ozelenijo ravne strehe v nakupovalnih središčih, spalnih naseljih, na večjih zgradbah zavodov in bolnišnic ter parkirnih hiš in industrijskih objektov.

RAVNE IN ZELENE STREHE

Specializirani smo za izvedbo RAVNIH STREH – bazenska tehnika (Sika folija), ki so v zadnjem času moderne in omogočajo tudi ozelenitev strehe – ZELENA STREHA pa tudi montažo solarnih celic.
V svoji storitvi zagotavljamo vso potrebno STAVBNO KLEPARSTVO po želji naročnika (npr. dobava in montaža žlebov, odtočnih cevi, vetrnih obrob, odkapnih in dimniških obrob,snegolovov, strelovoda,….).

EKOLOŠKO DELOVANJE

V našem podjetju se zavedamo,da je vpliv azbesta na okolje nevaren in da je njegovo odstranjevanje zahteva dobro usposobljen kader. V ta namen smo si v podjetju strokovno usposobili za varno odstranjevanje azbestnih kritin in si tudi pridobili licenco za odstranjevanje azbesta s strani ministrstva za okolje in prostor.

Po želji pa vam pomagamo urediti EKO KREDIT za odstranitev azbestne  kritine ter toplotno izolacijo vaše strehe.

Naše strešne storitve od A do Ž

Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Naložbo vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.